Menu

Piernikowe serce

przepisy z mojego pamiętnika

Biszkopt z jabłkami

sue13

4 jaja, 80 g mąki, 120 g cukru, 700 g jabłek, 60 g cukru pudru, cukier waniliowy, cynamon

Papier pergaminowy posmarować masłem, wyłożyć formę keksową, posypać bułką tartą. Jabłka umyć, zetrzeć na tarce o grubych otworach. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, ubić sztywną pianę z białek, wyłożyć na utarte żółtka. Dodać cukier waniliowy, mąkę, wymieszać. Jabłka zmieszać z cukrem i cynamonem, włożyć na dno formy. Na jabłka wylać ciasto, wstawić do piekarnika. Piec 30-40 minut w temp. 160 stopni Celsjusza.

llll

© Piernikowe serce
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci